neljapäev, 14. oktoober 2010

Massimeedia

Probleem on selles, et me elame virtuaalreaalsuses. Me elame täielikult kontrollitud keskkonnas, keskkonnas, mis on loodud massimeedia poolt. Mitmed inimesed, eriti noored aktsepteerivad küsimusi esitamata reaalsust, mis on neile esitatud meedia poolt. Populaarkultuur, filmid, televisioon, muusika; kõik nad kannavad endas sõnumeid, kuidas ühiskond töötab ning kuidas inimesed peaksid käituma, seega - meelelahutus pole väärtustevaba. Seal on ideoloogiline sisu, see esitab maailmavaadet, mis mõjutab inimesi, kes vaatavad programmeerimist. On olemas põhjus, miks televõrgud ja muusikatööstus, erinevad kompaniid - omavad programeerimise osakondi. Programeerimine, mis meid pidevalt ründab läbi kogu meie elu, vormib meid, kujundab teatud maailmavaateks.

Heitkem pilk mõningatale populaarsematele teleprogrammidele meie kultuuris: "Eesti otsib superstaari", "Robinsonid", mängushõud - kõik need on ette nähtud tugevdama darvinistlikku kontseptsiooni võistlusest; et ellu jääda, pead sa oma võistlejatele ära tegema. See on korduv teema meie ühiskonnas, meid propageeritakse omama madalat enesehinnagut - ainuke võimalus, kuidas end hästi tunda, on saavutada edu. Edu näeb ette omada kõike, mis on suurem ja parem. Kui sa juhtud olema silmakirjalik ja intriigitsev; see on normaalne, peaasi on saavutada võit. Meid loodetakse seda võtta, kui loodusseadust - pealegi ju tugevamad jäävad ellu. See olevat viis, kuidas liik areneb, sa ei taha ju ometi hoida inimkonda tagasi, egaju?

Mõelgem massimeedia peale, kes jahib meie ebakindlust: fitnessiajakirjad, mood; kinnisidee noorusest, tervisest ja ilust. Me oleme nooruse ja täiuslikkuse idee küüsis ja nüüd on täiuslikkuse ülim idee käega ulatada. Transhumanism pakub enda arendamise ülimat vormi; tahad olla noor? Kuidas tundub igavese elu idee? Tahad olla tugev? Miks mitte asendada teatud masinaosadega oma armetut keha. Tahad olla tark? Aga palun, pista see mikrokiip omale pähe ning saavutad kõikvõimsuse. Kui arvate, et transhumanismi tutvustatakse metsikult konkureerivas ühiskonnas, nagu meil, juhuslikult, võite uuesti arvata.

Meid kõiki on treenitud nagu Pavlovi koeri propaganda lakkamatu miraazhiga. Kui me reaalsusele ei ärka, tehakse meile ära meist kõrgemate poolt. Nende inimeste poolt, kes on alati arvanud endast, kui inimliku vägevuse tipust. See on püramiidsüsteem, loodud läbi tipu, teenides väheseid inimesi tipus. Meie moodustame püramiidi aluse. Kui me ükskord kõik ärkame, aru saades, et see ei ole meie süsteem, siis ja ainult siis on loota muutusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.