reede, 8. oktoober 2010

Demokraatia on vale

Õigemini, teda pole olemas. Pole tõenäoliselt kunagi olnud. Allolev pilt  illustreerib mu juttu kõige paremini. Ta kujutab endast USA nn Suure Riigipitsati (Great Seal of USA) reversi, mille kujutis lisati USA ühedollarilisele 1935 aastal vabamüürlasest presidendi F. D. Roosevelti käsul.
Ta kujutab endast Uue Maailmakorra ühiskonnamudelit sümboli kujul, kus tiputa püramiid tähistab pimedaid rahvamasse ja selle kohal hõljuv särav silmaga tipp valgustatud eliiti, kes hoiab kõigel silma peal. See on range hierarhiaga sõjaväge meenutav süsteem, kus igaüks teab ainult seda, mis tal on oma tööülesandeks ette nähtud ja ei midagi enamat. Ainult eliidil on kõigest täielik ülevaade ja teadmine.

Loomulikult pole ta mingi uus ja samuti ka mitte mingi kord. Sellised hierarhilised struktuurid on tuttavad läbi inimajaloo, mida saab tsivilisatsiooniks nimetada. Ainult meetodites, kuidas rahvamasse hoitakse kuulekuses, on erinevused. Varem olid selleks jõhker vägivald ning religioon. Kaasajal aga aina enam ideoloogiad, mida surutakse rahvale peale läbi massimeedia, enamasti meelelahutuseks maskeeritult.

Tänapäeval on selleks ideoloogiaks jätkusuutlikkus (sustainability). Eestikeelne vikipeedia defineerib jätkusuutlikku arengut, kui: "arenguteed, mis rahuldab praeguse põlvkonna vajadused ja püüdlused, seadmata ohtu tulevaste põlvkondade samasuguseid huve."

Lahti seletatuna - me peame elama selliselt, nagu meie ühiskonna liidrid ette kirjutavad, vastasel korral polevat meil tulevikku. See, koos poliitilise korrektsuse mõistega moodustab kaasaja ideoloogilise tuumiku. Meid hirmutatakse päevast päeva läbi katastroofifilmide ja teleuudiste nn "kliimasoojenemist", mis meie planeeti ähvadab, kui inimkond oma arutult raiskavale elustiilile lõppe peale ei tee. Tegelikult on kliimasoojenemine tohutu pettus, mille taga on plaan CO2 emissioonidega suurt raha teha, aga mitte ainult. Ta on ideoloogiline doktriin ühiskonnas läbi viivate muutuste õigustamiseks. Täpselt samuti, nagu kunagi oli selleks kommunism, mis end samuti teadusena esitas. Kliimamuutustest on Eestis rääkinud nii, nagu ta on, selline maailmakuulus teadlane nagu akadeemik Lippmaa.

See on ka Climategate kaudu laiemalt tuntuks saanud. Novembris 2009 East Anglia Ülikooli Kliimauuringute Üksuse (Climatic Research Unit) arvutivõrku murdis sisse häkker, varastades teadlaste omavahelise kirjavahetuse, kus selgub, et teadlased tegelesid uurimistöö nime alla andmete võltsimisega, soovitud tulemuse (kliima soojeneb) saavutamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.