esmaspäev, 27. juuni 2011

Ülemaailmne nutivõrk

Uue maailmakorra baasiks pole mitte niivõrd sotsialism, kommunism või fashism - see on tekkiv tehnokraatide diktatuur. Seda illustreerib kõige paremini Smart Grid tehnoloogia peadpööritav areng käesoleval ajal. See on sisuliselt elektrivõrgu taasleiutamine, wifil põhinevatel voolumõõtjate süsteem, mis on juba ammu planeeritud, kuid sai alles nüüd hoo sisse, tänu tohututele "rohelistele" abirahadele, mis oli vaikselt lisatud president Obama majanduse stimuleerimispaketti.

Need tulusad abitrahad on kokku meelitanud terve karja korporatiivseid mängureid, alates energiaettevõtetest, digimõõdikute tootjatest kuni tarkvaratarnijateni. Globaalsed firmad nagu IBM, General Electric ja Siemens suunavad oma jõupingutised selleks, et ühendada terve Ameerika ja lõpuks terve planeedi ühte, integreeritud, kommunikatsioonil põhinevale elektrilevi-ja jälgimissüsteemi, kokkuvõtvalt nimetatud kui Smart Grid.

Smart Gridi pooldajad kaitsevad seda väidetega, nagu aitaks see tarbijal paremini majandada oma elektritarbimist, ja nõnda oma kulusid. Aga nagu lunapargi aktraktsioonimüüjad, need Smart Grid'i väljareklaamijad ei paljasta kunagi kus või millal Smart Grid sündis, või mis selle lõpp-eesmärk saab olema, enamik neist pole sellest ilmselt aimugi, nad lihtsalt korrutavad oma mantrat, justkui teaks, millest räägivad.

1932 aastal otsustas tehnokraatia üle minna seniselt hindadel põhineval majandussüsteemist energial põhinevale majandusse, mis hakkab mõõtma inimkonna kulutusi ja panuseid energiaproduktsiooni, levitamisse ja tarbimisse.

Üheks süsteemi vajalike tingimiste väljatöötamise kaasautoriks oli M. King Hubbert, noor geofüüsik, kes hiljem töötas välja "Hubberti naftatipu teooria", mis andis intellektuaalse toetuse kaasaegsele keskkonna- või "rohelisele" liikumisele.

1. Registreerida 24 tundi, iga päev kogu energiavõrgu ülekanne.
2. Energiavahetuse ja tarbimise alusel võimaldada tasakaalustatud koormus.
3. Võimaldada pidev ülevaade kogu tootmise ja tarbimise kohta
4. Võimaldada iga individuaalse tarbimise registreerimine, pluss ülestäheldused ning kirjeldus selle indiviidi kohta
[Scott, Howard et al, Technocracy Study Source, p. 232]

Loomulikult selline tehnoloogia puudus 1932 aastal, et neid tingimusi ellu viia, kuid tänapäevaks on see olemas ja selle nimi on Smart Grid. Lisaks Ameerika Ühendriikidele on Smart Grid'i hakatud kasutusse võtma nii Kanadas kui Mehhikos. Planeerijad töötavad välja standardit, mis lubaks integreerida kogu Põhja-Ameerika ühtsesse Smart Grid süsteemi.

Globaalse Energiavõrgustiku Instituut (Global Energy Network Institute, GENI) esitab seda Dymaxion(tm) globaalkaarti põhjanaba perspektiivist, mis paljastab globaalse väljatöötamisel oleva energiavõrgustiku, ainuke paik, mis on puutumata jäänud, on Antarktika. Kollased jooned tähistavad elektri kõrgepinge-edastusliine, mis on võimelised üle kandma suurtes kogustes energiat kontinendilt kontinendile.

GENI projekt on liikvele läinud ja seda toetavad nii Dalai-laama, peapiiskop Desmond Tutu, senaator James Jeffords, Noel Brown (Põhja-Ameerika direktor, ÜRO Keskkonnaprogramm), ÜRO ja Kanada, Uus-Meremaa, Shveitsi, Hiina jm valitsused.

Globaalvõrgustiku loomus on paljastatud Terrawatts kodulehel:

"Hetkel on uus world wide web võrgustik sündimas otse meie silme all. See on globaalne energiavõrgustik, ja nagu internet, on see muutmas meie kultuuri, ühiskonda ja seda, kuidas me äri ajame. Mis kõige tähtsam, see muudab seda, kuidas me kasutame, kanname üle ja vahetame energiat."

"Ei ole olemas energiaga varustamise probleeme, on energialeviku probleemid ja üleskerkiv lahendus sellele on ülemaailmne elektrivõrk."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.